Het boek

In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland officieel bevrijd werd. Geïnspireerd door dit feit ging landschapsfotograaf Maurice Hertog in 2013 en 2014 op zoek naar de nalatenschap van allen die toentertijd gevallen zijn voor onze vrijheid. Deze zoektocht voer hem langs zes oorlogsbegraafplaatsen en erevelden om hun bijzondere verhaal vast te leggen.

“Maar Nooit Vergeten” is het resultaat van deze zoektocht. Dit fotoboek documenteert hoe Nederland de gevallen militairen en verzetsstrijders nog steeds in hun harten sluit en hun laatste rustplaatsen onderhouden, adopteren en eren. Zelfs de voormalige bezetters hebben een statige locatie gekregen waar ze gerespecteerd worden.

“Maar Nooit Vergeten” is op 25 april 2015 verschenen tijdens de officiële boekpresentatie. Omdat alle indrukken die tijdens dit project verzameld zijn, nooit allemaal in het boek paste, zal het project tevens vorm krijgen op deze website met sfeerimpressies en achtergrondinformatie. Dit zal bij het verschijnen van het boek ook geopend worden, waarbij een QR code in het boek naar deze website zal verwijzen.